Com deia Ansel Adams, el temps d'obturació 'és l'interval de temps, que es controla mitjançant l'obturador, durant el qual es permet el pas de la llum a través de l'objectiu per a exposar la pel·lícula'.
Si no tenim llum, necessitarem un temps d'exposició més llarg perquè el sensor es 'ompli' de llum i puguem distingir els objectes. En les cambres tradicionals podem portar els temps de 1/4000 a 30 sg. I després tenim el mode Bulb que permet temps superiors. Però en els telèfons és diferent.
Curiosament, els mòbils Android estan més preparats per a la fotografia de llarga exposició que els iPhone. En un Android podem fer una fotografia de 30 sg amb l'app de cambra per defecte sense rebuscar massa.
No obstant això, en els iPhone hem de fer un petit truc per a tenir una exposició de tan sols 10 segons com a màxim (30 sg si detecta que la cambra està fixa). Per aquest motiu hem de comptar amb app externes:
Android: en els mòbils de gamma mitjana-alta hem d'anar al mode Pro o Manual i buscar l'ajust de temps d'obturació. En alguns models arribem als 30 sg.
iPhone: Cal rebuscar entre les opcions per a tenir un temps d'obturació de 10 sg (30 seg si detecta que està en un trípode). En primer lloc, cal activar el mode Live (la icona de cercles concèntrics). Després fer la fotografia i una vegada feta, punxar en la icona i triar Llarga exposició. Unirà tots els trets que hagi fet per a simular l'efecte. A més, tenim l'opció d'arribar a 10 seg en el mode Nit i 30 segons si tens el mòbil recolzat en una taula o millor encara, en un trípode. És una cosa que pot portar a confusió a alguns usuaris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada